Sla navigatie over

Verwerking door creatieve expressie

Verwerking van kanker door creatieve expressie

Heeft u kanker of is de diagnose gesteld bij een dierbare? Logisch dat u emoties voelt zoals verdriet, angst, woede of onmacht. Schilderen, zingen, toneelspelen en dansen kunnen u helpen bij de emotionele verwerking. Stichting Kanker in Beeld stimuleert creatieve expressie voor mensen die betrokken zijn bij kanker. In het hele land kunt u meedoen. De sfeer is ontspannen en laagdrempelig, ervaring is niet nodig.

Beleef het mee

Doe mee met één van onze initiatieven

  • Hier mag je kwetsbaar zijn, tegelijkertijd is de sfeer heel ontspannen. Na een repetitie voel ik me altijd lichter, opgelucht, en ga ik vrolijker naar huis.
  • Spelen voor je Leven is weer plezier in mijn leven. Als ik speel, ben ik er even helemaal niet, mijn zorgen zijn weg. Toneelspelen kan je een enorm gevoel van vrijheid en ruimte geven.
  • Op sommige dagen heb ik geen zin of inspiratie, maar juist dan doet het schilderen me goed.
  • Het is voor mij de enige plek waar kanker wordt gedeeld en wordt begrepen zonder uitleg. Waar wordt gelachen en gehuild. Ik kom hier altijd vol energie vandaan.
  • Er wordt bijna letterlijk gezongen of je leven er vanaf hangt. Naast het heerlijke met elkaar zingen, hebben we ook een gezamenlijke achtergrond, wat een grote verbondenheid geeft.
  • Het beeldend werken kan bijdragen aan een diepe emotionele verwerking en een gevoel van trots.

Nieuws

Blijf op de hoogte


    085 – 273 83 33
    info@kankerinbeeld.nl

    Volg ons op TwitterVolg ons op YouTubeVolg ons op InstagramVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedIn